dimecres, 19 d’octubre del 2011

Democràcia Catalana desmenteix la informació apareguda avui a un diari sobre la representació d’Anna Arqué a l’Institut Europeu de la Mediterrània

Democràcia Catalana vol desmentir una informació apareguda avui al diari El Mundo, edició de Catalunya, i mencionada en altres mitjans, sobre la representació d’Anna Arqué a l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed).

En aquest sentit, expressem que:
1. Anna Arqué és membre, com a assessora externa, de la Junta de Govern de l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), una representació que no comporta cap tipus de remuneració econòmica ni dietes. Aquesta representació fou a petició del grup municipal Unitat per Barcelona, format per Esquerra Republicana de Catalunya, Democràcia Catalana –partit en el qual milita Arqué- i Reagrupament Independentista. Arqué comparteix representació del Consistori a l’IEMed amb Xavier Trias, alcalde de Barcelona; Jordi Martí, regidor de Presidència i Territori; Sònia Recasens, segona Tinència d’Alcaldia, i tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, i Joan Puigdollers, regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans.
2. No és cert que Anna Arqué hagi estat nomenada membre de la Junta de Govern de l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) per l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias. I encara més greu és publicar la informació dient que “Trias coloca de asesora a la ‘número 2’ de Laporta”. Aquest diari i qui firma la notícia hauria de saber perfectament que la presència d’Anna Arqué, com la d’altres representants no-regidors del consistori barceloní, forma part dels espais de representació que tots els grups municipals de l’Ajuntament de Barcelona tenen en diversos organismes públics, mixts i privats. Recordem que aquests espais de representació no comporten cap retribució econòmica, ni en sou ni en dietes, per als seus representants.
3. Democràcia Catalana, com a partit formant del grup municipal Unitat de Barcelona, té representació, a banda del mencionat IEMed en la persona d’Anna Arqué, en el 22@BCN en la persona de Lluís Mosella, com a vocal, i en el Consorci Auditori i Orquestra en la persona de Bernat Dedéu, com a vocal. En tots aquests casos sense cap remuneració econòmica ni dietes.

Per última, recordar que Anna Arqué, responsable de la comissió d’Internacional del procés de la Consulta sobre la Independència, ha destacat en els últims anys per la seva tasca en la internacionalització del conflicte català des del moviment social, un treball voluntari que continua desenvolupant en diversos àmbits nacionals i internacionals, com l'Aliança Europea per la Independència. Arqué va participar, els propassats dies 6 i 7 d’aquest mes, com assessora de l'Ajuntament de Barcelona a la Conferència Internacional de l’EuroMeSCo, organitzat per l’IEMed, que es va celebrar al Palau Pedralbes de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada