divendres, 13 de maig del 2011

Unitat per Barcelona presenta l'e-Zoo




Unitat per Barcelona (Esquerra, Democràcia Catalana i Reagrupament) ha presentat un nou model de Zoo per substituir el la futura construcció del Zoo marí amb un cost de 300.000 milions d'euros. A l'acte hi ha assistit Anna Arqué, candidata número 5 per Barcelona i membre de Democràcia Catalana. Es tracta de l'e-Zoo, "un zoologic del segle XXI que permeti conèixer en profunditat les diferents espècies, interactiu, amb sistemes de realitat virtual, realitat augmentada, projeccions 360º, sistemes de maping, cinema 3D".


Aquest nou projecte no comporta el patiment pels animals i resulta molt més rendible, amb un cost de construcció d'una tercera part del marí i amb menys costos de conservació. Portabella ha explicat que "a nivell de despesa, la diferència entre un zoo tradicional i l'e-ZOO és abismal, doncs aquest darrer tan sols consumeix energia, que podria obtenir per cogeneració a través d'energies renovables."

Respecte a l'actual zoo de Barcelona, el líder de la coalició ha deixat clar que "no es pot tancar en un dia i per tant la idea és que el zoo tradicional no substitueixi els animals que es van perdent sinó que es faci una reconversió pausada cap a un Zoo virtual." "És una proposta amb la que hi surt guanyant tothom: l'ecologia, els animals, els zoos, els llocs de treball, la ciència, la tecnologia i les ciutats", ha afegit Portabella.



"Serà un centre educatiu i recreatiu que permeti descarregar-se la informació que interessi al mòbil. Un espai que esdevingui centre de convencions, seminaris i ponències de temàtica animal.", ha explicat el representant de l'associació animalista Libera i responsable del projecte, Leonardo Anselmi.



L'e-ZOO, que s'estendrà a altres països, es presenta com un espai que incorpora totes les eines tecnològiques per «donar vida» a animals virtuals en el seu propi hàbitat i que els visitants puguin fer una immersió real al seu entorn, entendre com són i per què es comporten com ho fan. En definitiva, viure una experiència real.



Anselmi també ha explicat que un alt percentatge dels seus beneficis es destinaran a mantenir una reserva en concret, per obtenir el material científic i audiovisual necessari pel recinte i a través d'un sistema de beques per estudiants.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada