divendres, 22 de juliol del 2011

El Parlament insta la Comissió Europea a incloure el corredor del Mediterrani l'endemà que DCat ho sol.licités

El Parlament de Catalunya insta la Comissió Europea a incloure el corredor ferroviari del Mediterrani a la Xarxa Central Transeuropea l'endemà que Joan Laporta ho sol.licités a la Cambra catalana mitjançant una interpel·lació.
Segon Laporta, “la prosperitat present i futura del país està en joc i passa per disposar de les infraestructures necessàries”. En la darrera sessió del Ple del Parlament celebrat avui dijous, 22 de juliol, el secretari tercer de la Mesa, Josep Rull, ha llegit una declaració institucional en què es manifesta la necessitat que la Comissió Europea inclogui el corredor ferroviari del Mediterrani, amb el traçat que va d'Algesires a la frontera amb França, en la Xarxa Central Transeuropea.
El document ha estat signat per tots els grups i subgrups i el diputat del Grup Mixt, Joan Laporta, autor d’una interpel·lació formulada ahir al Ple del Parlament on va preguntar pels propòsits de capteniment del Govern de Catalunya en relació a la posada en funcionament del corredor ferroviari del Mediterrani.
Laporta havia explicat ahir la necessitat d’”aconseguir que el corredor ferroviari del Mediterrani formi part del Core Network Transeuropeu obtenint així els fons europeus que faran que sigui una realitat”, incloent els accessos als ports de Barcelona i Tarragona: “De res servirà ampliar la capacitat del Port per rebre mercaderies si tenim un embut a la sortida que no ens permet treure-les amb la rapidesa suficient per ser competitius. Volem que els nostres ports es converteixin en les portes d’Europa per a les mercaderies asiàtiques i del Nord d’Àfrica, i això no passarà si no els connectem de manera eficient amb ferrocarril amb el centre i el nord d’Europa”.
Pel diputat de Democràcia Catalana, “ara més que mai cal prioritzar infraestructures que estiguin concebudes per generar oportunitats socioeconòmiques, sostenibles, base d’un nou model econòmic que ens permeti competir amb les principals regions europees”
Laporta va instar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el Govern de Catalunya a prendre “les mesures que siguin necessàries per obtenir els compromisos concrets per part del Ministeri de Foment d’accelerar al màxim les actuacions a realitzar a Catalunya. Compromisos per escrit, públics i amb la Comissió Europea com a part per assegurar el compliment dels compromisos”.

*Adjuntem el text de la Declaració institucional i el vídeo de la interpel·lació formulada ahir pel diputat Joan Laporta.

Declaració del Parlament de Catalunya de suport al corredor ferroviari del Mediterrani
Llegida en el Ple del Parlament el dia 22 de juliol de 2011
El corredor del Mediterrani vertebra en tota la seva extensió una amplíssima àrea socioeconòmica, que inclou Catalunya, València, Múrcia i Andalusia i que travessa les demarcacions de Cadis, Màlaga, Granada, Almeria, Múrcia, Alacant, València, Castelló, Tarragona, Barcelona i Girona. L'impacte econòmic a nivell de l'Estat repercuteix sobre el 40% de la població i del producte interior brut, prop del 50% de la producció agrària, el 55% de la producció industrial, el 60% de les exportacions, el 60% del tràfic terrestre de mercaderies, el 65% del tràfic marítim i el 70% del turisme.



Aquest corredor, per la importància i la transcendència que té, no solament per als ports de la façana mediterrània i els territoris de l'arc mediterrani, sinó també per al conjunt de l'economia de l'Estat, ha d'ésser inclòs per la Comissió Europea com a corredor prioritari en la Xarxa Central Transeuropea (Core Network), com un element estratègic per a la connexió i la cohesió territorial internes de la Unió Europea i per a la comunicació entre el nord i el centre de la Unió amb el nord d'Àfrica. La Comissió ha d'adoptar la decisió definitiva sobre aquesta qüestió dins la segona quinzena del mes de setembre d'enguany.
És per això que el Parlament de Catalunya manifesta, amb fermesa, la necessitat que el corredor ferroviari del Mediterrani sigui inclòs per la Comissió Europea, amb el traçat des d'Algesires fins a la frontera amb França, en la Xarxa Central Transeuropea.
Palau del Parlament, 22 de juliol de 2011









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada