diumenge, 15 de maig del 2011

Unitat per Barcelona impulsarà el referèndum sobre la independència des de l'Ajuntament








Unitat per Barcelona ha celebrat aquest diumenge la Festa de la Unitat al Parc de la Ciutadella de Barcelona. En aquesta trobada festiva, s’hi ha celebrat una fira d’entitats, jocs pels infants i activitats diverses. En l’acte polític han donat suport a la coalició l’economista Elisenda Paluzie i el portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch. També han intervingut els candidats i candidates d’Unitat per Barcelona Anna Arqué, Ignasi Planas, Ester Capella i Joan Laporta, així com l’alcaldable Jordi Portabella i el president d’ERC, Joan Puigcercós.
Davant de les tres-centes persones que ocupaven la carpa d'UxB al Parc de la Ciutadella, Joan Laporta, president de Democràcia Catalana i número dos de la coalició, ha parlat dels partits polítics que es postulen a l'alcaldia de Barcelona. Laporta després de valorar el vot del PSC en contra al pagament del Fons de competitivitat al Congrés espanyol ha dit que "els socialistes fan aigües i voten contra els interessos de Catalunya. El PSC no és digne de Catalunya". En referència a CiU, Laporta ha qualificat aquesta federació nacionalista de "retalladors compulsius, que ja van començar amb l'Estatut del 30 de setembre". I pel que fa al PP, Laporta ha explicat que els conservadors espanyols són "alienígenes que volen convertir Barcelona en una gestoria administrativa de l'Estat". Així mateix ha criticat amb vehemència les propostes del PP sobre immigració amb un "però que s'han pensat aquesta gent!". Laporta ha conclòs la seva intervenció advertint que "amb UxB, comencem per Barcelona per assolir la plena sobirania de Catalunya. Projectarem la nostra manera viure i la nostra cultura com ha fet el Barça arreu del món”.
L’alcaldable d’Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, ha anunciat que la coalició formada per ERC, Rcat i Dcat presentarà una proposta formal a l’Ajuntament de Barcelona per tal d’impulsar des de la capital un referèndum sobre la independència de Catalunya. Segons l’alcaldable sobiranista i progressista, “estem en un moment en el qual ja no podem anar a pidolar a Madrid”, és per aquest motiu que ha dit que “és l’hora de plantar-se i construir una majoria que ens permeti assolir la independència”. Tal i com ha explicat Portabella “des dels Ajuntaments també és pot avançar cap a la independència”. En aquest sentit, ha recordat que si un 10% dels Ajuntaments de Catalunya (que representin més de 500.000 habitants) reclamen fer una consulta nacional, es podria tirar endavant segons la Llei de Consultes de la Generalitat.
L’alcaldable d’Unitat per Barcelona s’ha adreçat als independentistes que tenien pensat votar CiU perquè concentrin el vot en la coalició sobiranista d’ERC+RCat+DC. “Tothom sap que Convergència i Unió no és un partit independentista, i tothom sap que l’estratègia de peix al cove està més que caducada”, ha dit Portabella. “El dia de la manifestació del 10J la gent ens demanava que ens uníssim, doncs aquí ho teniu, ens hem unit”. Fent clara referència a CiU, Portabella s’ha s’ha dirigit als sobiranistes de la capital: “Pot un independentista optar per una opció política que no sap si farà de primer tinent d’Alcalde de Barcelona a l’Alberto Fernandez Díaz del Partit Popular?”
Al mateix temps ha volgut deixar clar que “la nostra opció ha estat expressament creada per donar força a l’independentisme”. Per Portabella “nosaltres oferim il·lusió, tenacitat, l’esperit del 10 de juliol, l’ànima de la consulta del 10A. Quines propostes estem escoltant de Convergència i Unió?”, s’ha preguntat.
Per Portabella “el PSC no té rumb com a partit, no té rumb a Barcelona i no té rumb nacional”. Al mateix temps ha recordat que el PSC va votar en contra d’obtenir el fons de competitivitat per a Catalunya, “el PSC no té credibilitat”. L’alcaldable d’Unitat per Barcelona ha dit que “per defensar la ciutat i el país, cal tenir la ciutat i el país al cor. Cal tenir la ciutat i el país al cap, per poder portar la ciutat i el país al món. I això només ho té Unitat per Barcelona”.
Portabella, com ha repetit en les últimes intervencions de la campanya: “Nosaltres no som equidistants, no estem entre el PSC i CiU en les reivindicacions nacionals i socials. Tant el PSC a Madrid com CiU ha la Generalitat han fet retallades socials”. Així, l’alcaldable del “tercer espai” ha recordat que la principal proposta d’Unitat per Barcelona és crear 50.000 llocs de treball en base al coneixement. “Tenim les propostes per sortir de la crisi, tenim les propostes ben treballades i ben construïdes. I tenim l’esperit”.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada