dimarts, 17 de maig del 2011

Unitat per Barcelona crearà una nova línia d’ajuts per adaptar els habitatges a la gent gran

Jordi Portabella, candidat a l’alcaldia d’Unitat per Barcelona (Esquerra, Reagrupament i Democràcia Catalana) ha anunciat que durant la nova legislatura impulsarà una nova línia d’ajudes per tal d’adaptar els habitatges a la gent gran. L’alcaldable planteja la mesura dins de “la ciutat intel·ligent adaptada a la vida de les persones perquè puguin desenvolupar el seu projecte vital, la seva pròpia biografia”. Per Portabella “l’alternativa és construir habitatge assistit”.
Tal i com ha explicat el candidat del “tercer espai”, aquesta és una mesura de “concepció republicana” ja que “es basa en la igualtat de drets i la seva plena participació a la vida social”. Portabella ha volgut remarcar la importància de la proposta amb la finalitat de guanyar autonomia personal així com el reforç del programa d’ascensors “per evitar l’aïllament social i, per tant, enfortir la cohesió social”. Unitat per Barcelona té com a prioritat garantir la vida independent sense discriminació.
La coalició sobiranista i progressista defensa que “per viure en comunitat, per conviure, cal garantir la vida independent sense discriminació, en igualtat d’oportunitats i amb la plena participació social”. Portabella ha volgut recordar que “l’ONU reconneix explícitament el dret a la vida independent i obliga els Estats a proporcionar l’assistència personal necessària per a fer vida en comunitat”.
Portabella ha assegurat que “des del govern municipal establirem un programa de millores tècniques i estructurals dels habitatges de persones per afavorir la seva vida independent: volem ajudar 1000 persones cada any”, ha dit. L’alcaldable d’Unitat per Barcelona ha dit que “la gent ha de desenvolupar-se en independència” .
Unitat per Barcelona té com a un dels eixos principals del seu programa el del dret a decidir que “creiem que s’ha d’aplicar a tots els ordres de la vida i tant en els drets personals com col·lectius”. En aquest sentit Portabella ha dit que “creiem que totes les persones han de poder desenvolupar el seu projecte vital”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada