dijous, 12 de maig del 2011

Portabella no farà alcalde a Hereu

El candidat d'Unitat per Barcelona assegura que 'un candidat sense veu a Madrid no pot ser alcalde' ja que llavors no hi ha força negociadora pels interessos barcelonins. Fent referència a Hereu i Fernández Díaz, Portabella afirma que per defensar els interessos de Barcelona i Catalunya cal tenir veu pròpia a Madrid. Les critiques als 25 diputats del Partit Socialista de Catalunya per haver votat en contra del retorn del fons de competitivitat ha pon portat cua i algunes d’elles són remarcables per les possibles conseqüències que poden tenir en el mapa electoral que es dibuixarà el proper 22 de maig.




Un d’aquests casos és el de l’alcaldable per Unitat per Barcelona (ERC+RCat+DCat), Jordi Portabella, que ha tancat la porta a pactar amb Jordi Hereu després de dir que no es pot ser alcalde de Barcelona si no és té veu pròpia a Madrid, tal com acaba de passar amb els diputats socialistes al Congrés. "Un alcalde de Barcelona ha de poder anar a Madrid a negociar amb cordialitat però amb capacitat d'exigir", ha dit Portabella, referint-se clarament a Jordi Hereu i Alberto Fernández Díaz.



Portabella ha assegurat que l’única estratègia que queda per negociar amb Madrid aspectes com el desenvolupament de la Carta Municipal, és l’opció independentista i progressista que ell mateix encapçala. Precisament, el desenvolupament de la Carta Municipal és una de les principals propostes i reivindicacions de Portabella i Unitat per Barcelona, que defensen que la capital catalana i el conjunt del país podrà sortir de la crisi si té més poder polític i més capacitat de decisió.
En aquesta línia, Jordi Portabella està convençut que les estratègies del "peix al cove" i el "govern amic" estan caducades i que l'únic manera de defensar els interessos de Catalunya i Barcelona és una opció independentista, "amb personalitat pròpia i força", com la que ell representa.
Font 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada