dimarts, 19 d’abril del 2011

Democràcia Catalana: "El partit anirà creixent, és un partit de 8 mesos"

Quin futur li espera a Democràcia Catalana, ara que han canviat de coalició?

Avui per avui el partit està molt centrat en fer que Unitat per Barcelona sigui clau per la governabilitat de Barcelona. Aquest era el ritme que jo al seu dia volia amb Democràcia Catalana, i que es va precipitar amb l'entrada de l'Uriel i l'Alfons, que em van convèncer per fer la coalició de SI i presentar-nos a les catalanes. El partit anirà creixent, és un partit de 8 mesos. Ara està molt personalitzat, i això també requereix d'unes cauteles, i sobretot cal incorporar persones vàlides.

Conjuntament amb vostè a la Candidatura d'Unitat per Barcelona hi ha Anna Arqué. Hi va haver una certa polèmica en tant que Arqué ha format part de Barcelona Decideix fins i tot després de ser designada la número 5 de la coalició, tot i la voluntat despolititzada de l'entitat.

L'Anna Arqué és molt bona. És una persona preparada intel·lectualment, preparada per relacionar-se internacionalment, i ho està demostrant. Jo les qüestions internes de la plataforma no les conec, el que puc dir és que l'Anna per aquestes qüestions patia. Ella ha estat un dels artífexs de la consulta, juntament amb d'altres, i patia que no es pogués entendre aquesta dualitat que es produïa.

Arqué també és una d'aquelles persones que formava part del nucli inicial de DC, que amb Solidaritat es va veure deixada de banda en el polèmic congrés de Manresa, i que ara vostè ha recuperat...

No, no la recupero pas; l'Anna sempre ha estat amb nosaltres. De fet quan vam crear la coalició ja era amb nosaltres.

Sí, però abans del congrés de Manresa vam parlar amb ella i amb l'Àlex Fenoll i no entenia que vostè donés suport a la candidatura unitària de López Tena i Bertran.

Jo donava suport a la candidatura de l'Anna. Jo vaig votar per l'Anna, el que no vaig fer va ser votar contra Uriel Bertran i López Tena, perquè pensava que havien fet prou mèrits per tenir el meu suport a les seves secretaries. On no vaig estar tan d'acord va ser quan va semblar que es volia convertir la coalició en un partit polític, i allò va coincidir en el temps amb les estratègies per Barcelona. Va ajuntar-se tot.

Però a la candidatura conjunta 'oficialista' al congrés de Manresa que vostè defensava no hi era, Anna Arqué.

Però jo ja vaig dir que no votava la candidatura conjunta, jo vaig votar persona a persona, i vaig donar suport a l'Anna Arqué.

Ens ha semblat entendre que la proposta de López Tena i Uriel Bertran va accelerar uns tempos que vostè tenia pensats.

Però pensa que DC avui per avui té presència al Parlament de Catalunya. A cada ple puc dir-hi la meva, puc dir el que penso, amb un estil propi, a la meva manera. I si tenim presència a l'Ajuntament de Barcelona, podrem treballar a dos nivells molt potents, i si cal anirem després al Congrés. Ho haurem de fer.

En coalició o en solitari?

En coalició, perquè en solitari seria dividir. Ara per ara no sé amb qui, perquè no sé qui es presentarà al Congrés, però treballarem per aconseguir una coalició potent.

Vostè serà qui des de Democràcia Catalana liderarà aquesta coalició al Congrés?

Un partit amb només vuit mesos és normal que necessiti temps per crear les seves referències. Se'm pot aprofitar a mi, i estic a disposició.

Respecte al 10A: si hagués estat president del Barça, hagués votat o s'hagués fet enrere o amagat per la càrrega institucional del càrrec?

Jo sempre m'he mullat en les qüestions de país i nacionals, i hagués dit el que hagués votat, hagués fet públic el 'sí' a la independència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada