dimecres, 28 de setembre del 2011

Anna Arqué a la consulta del Sud-Tirol per l`autodeterminació

Süd-Tirol no té cap intenció de quedar-se enrere en la cursa de les Nacions Europees sense Estat propi per exercir l’Universal Dret d’Autodeterminació. El passat dissabte 24 de Setembre a la localitat de St.Jakob, a la Vall d’Ahrntal al Süd-tirol, Europeus Sud-tirolesos votaven envers el Dret d’Autodeterminació.
El procés del Referèndum popular al Süd-tirol comença al Gener i acabarà a finals d’aquest Novembre del 2011 amb una Assemblea General on es donaran els resultats de les 5 votacions d’aquesta vall que parla Alemany.
Els promotors d’aquest democràtica i popular iniciativa, el moviment “Süd-Tiroler Freiheit” encapçalat a la vall per Eva Klotz i Bernhard Zimmerhofer, vàren participar del nostre procès de la Consullta sobre la Independència a Catalunya com Observadors Internacionals i van voler exportar el model Català a casa seva. Ells però compten amb un gran avantatge i és que al Süd-tirol, sí, els deixen el cens municipal per organitzar les votacions, encara que no siguin oficials, “oficials o no són unes votacions democràtiques, perquè no hauriem de tenir el cens?” Pregunten sorpresos els autòctons.
El sentiment generalitzat envers la situació política del territori del Süd-tirol i, de la seva gent, és la de sortir de la seva imposada anexió a Itàlia: “Abans que res, el que no volem, és ser o ser considerats Italians” comenten determinats els organitzadors, a partir d’aquí es contemplen dues opcions: Re-unificar-se amb la resta del Tirol, Nord i Est, dins l’Estat Austríac, o optar per un independent Estat del Süd-tirol. És per aixó que la pregunta del referéndum popular és:
“Süd-Tirol va ser anexionat a Itàlia en contra la seva voluntat.
D’acord amb l’article 1 del pacte dels Drets Humans de l’ONU,
Totes ‘les gents’ tenen el dret d’autodeterminar-se.

Ets a favor que els Sudtirolesos exerceixin el dret d’autodeterminació per decidir lliurament el futur de la seva terra?

SI o NO

Aquesta pregunta no s’ha de veure com un intent per no esmentar la paraula Independència, sinó com una pregunta que centra tota la força del discurs en el fet que són un poble ocupat per Itàlia i en el fet que es pot votar el deixar de ser-ho, és una pregunta possibilista amb la que tots hi estan d’acord. El debat envers què esdevindre és present en les converses, tot i que no és un tema que provoqui en cap cas tensions entre els Süd-tirolesos. Tothom té clar, per damunt de res, que s’acolliran a la fórmula que més ràpida i efectivament els permeti sortir de l’Estat Italià. Pel que he pogut copsar la gent més gran és la més procliu, donats a triar, a voler un Süd-tirol que torni a Austria, en canvi els adults de mitjana edat i, sobretot els joves, serien partidaris d’organitzar la llibertat de la seva gent en un nou Estat propi pel Süd-tirol” afirma Arqué, Observadora Internacional d’aquesta jornada de votacions.
Durant l’estada a la vall d’Ahrntal, i previ a les votacions al col.legi electoral al vespre del 24, es va anar a recollir personalment a diferents llars el vot de la gent més gran. “La gent es sent extremadament il.lusionada amb aquest procès que els permet votar per la llibertat de la seva terra, ara ocupada per Itàlia. El convenciment és decidit, fins al punt que adhesius amb proclames com: ‘Süd-tirol no és Itàlia’ són presents per les cases, en una d’elles just damunt la pantalla de la televisió” declara Anna Arqué. Foto recollida vot adjunt.La jornada del 24 va concloure amb un acte presentat pel Bernhard Zimmerhofer, on es van poder escoltar els discursos de l’Anna Arqué i l’Eva Klotz, diputada al Parlament del Süd-tirol:
“Els beneficis del procès de la Consulta sobre la Indepedendència a Catalunya són molts (…) però cal destacar-ne 3:
Sabem que som molts, però gràcies el procès de la Consulta s’ha verbalitzat oficialment aquesta majoria per la Independència;
Sabem que és posible, i s’ha demostrat que depèn de nosaltres, del Poble de Catalunya, determinar-se per assolir la llibertat;
i Sabem que la Independència és victòria, hem guanyat 554 vegades!
Solament cal creure perquè Volem, Podem i Guanyarem!
Amb l’esperança, amics, venen els esforços, confieu en vosaltres perquè teniu raó, perquè lluitem per quelcom positiu i emparat pel Dret Universal d’Autodeterminació.
Südtirol Freiheit, Visca Catalunya lliure! ” afirmava Arqué durant la seva intervenció.




Signatures per una doble Nacionalitat.

El dia 23 al matí en una roda de premsa a la capital del Süd-tirol, Bozen, en Sven Knoll, diputat al Parlament Regional per en Süd Tiroler Freiheit, juntament amb altres companys, va presentar una campanya que reclama la doble nacionalitat pels ciutadans Sudtirolesos, volen d’aquesta manera afegir a l’imposada ‘nacionalitat’ Italiana la benvolguda i certa ‘nacionalitat’ Austríaca.

Cal però que l’Estat Austríac mogui fitxa i per mostrar el suport que aquesta iniciativa tindria dins la propia Austria, els promotors ja tenen les 20.000 signatures necessaries de ciutadans Austríacs.

Amb aquesta iniciativa pretenen trencar amb la única i total oficialitat identitària italiana que ara se’ls atribueix, i que no volen, sumant oficialment la que culturalment tenen i desitgen oficial: l’Austríaca.

“Durant la roda de premsa dues persones nascudes abans el 1920 al Süd-tirol com Austríaques van ser convidades a donar testimoni, reclamen el seu passaport Austríac, reflexe de la seva identitat i cultura; senzillament no volen morir com Italians, volen morir a la seva terra com el que vàren néixer i són: Austríacs”, declara Arqué.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada