dijous, 2 de juny del 2011

L’impost de successions és un anacronisme

L'impost de successions és un anacronisme que no té sentit de ser a la nostra societat. Una Administració ha de ser, sobretot, justa amb l'esforç dels seus ciutadans. L'impost de successions és una doble tributació donat que les rendes ja han tributat per IRPF i, a més, crea desigualtat amb altres comunitats de l'estat espanyol. Els catalans no podem sempre pagar el doble. Adjuntem la intervenció de Democràcia Catalana respecte al Projecte de llei de modificació de la Llei 19/2010, del 7 de juny, de regulació de l'impost sobre successions i donacions.

Molt Honorable Presidenta,
Senyores i senyors diputats,
L’impost de successions és un anacronisme que no té sentit de ser a la nostra societat. Tendeix a penalitzar l’estalvi i la inversió productiva, a incentivar la despesa ostentosa, l’evasió fiscal i l’especulació i, a més, no contribueix a garantir la igualtat d’oportunitats.
A aquest diputat li sembla, a més d’un anacronisme, una injustícia a nivell moral, que l’estat penalitzi impositivament una transacció entre familiars en la qual no intervenen les institucions. Contràriament, la Generalitat hauria de facilitar que es fessin com més ràpidament millor, sense cap cost pel benefactor d’una herència. Una administració ha de ser, sobretot, justa amb l’esforç dels seus ciutadans.
Si tenim en compte la competència fiscal que ens fan d’altres territoris de l’estat espanyol i que l’impost de successions és una doble tributació, donat que les rendes ja han tributat per IRPF, només queda felicitar el govern pel seu coratge en reduir aquest impost i anunciar‐los el meu vot favorable a la modificació de la Llei.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada