dimarts, 5 d’abril del 2011

Roda de premsa de Joan Laporta (DCat) 05.04.2011

Joan Laporta, diputat de Democràcia Catalana, ha valorat avui l'actualitat política en roda de premsa. El panorama dels 100 primers dies del govern autonomista de CiU l'ha definit com a "pobre i decebedor". Amb xifres històriques d'atur, sense ni proposar el concert econòmic tal i com es va comprometre i endetutant, encara més la Generalitat. Per si fos poc el govern autonòmic ha estat desautoritzat pel govern estatal en diverses afirmacions com per exemple el nivell de dèficit que Madrid vol ara reduir en un 20 %. Democràcia Catalana no pot entendre per quin motiu el President Mas s'entesta en voler fer "la quadratura del cercle" i demana que ens expliqui, als i les catalans/es, quins beneficis tenim en continuar essent espanyols.

Laporta també s'ha felicitat pel fet que el President de la Generalitat hagi participat a la consulta sobre la independència de Barcelona però s'ha preguntat "De què t'amagues, President" i per quin motiu creu, el President Mas, que votar per la llibertat del nostre poble pot ofendre a algú. Per tot plegat des de DCat creiem que manca coratge polític i la cimera sobre la economia catalana no han servit de res. Un exemple prou clar: superem ja els 611.000 catalans i catalanes a l'atur de les que 144.000 no cobren cap subsidi. A tot plegat no s'ha decidit cap mesura per foment de l'ocupació.


A preguntes dels periodistes ha valorat el posicionament de Jordi Pujol votant a favor de la independència però d'amagat " fa sospitar que vulguin ocupar l'espai independentista per refredar la independència". Laporta ha demanat que l'ex president, ja que s'ha manifestat a favor de la independència, ara pot treballar a favor d'aquesta. Una manera molt fàcil: fent que els 62 diputats i diputades de CiU votin a favor de la llei de la independència que DCat i SI van presentar el 2 de febrer i serà debatuda els propers 13 i 14 d'abril.

Sobre si Democràcia Catalana respondrà a la demanda d'ajuda del govern el diputat del partit independentista ha dit que si "han de governar a cop del que diu el consell assessor que el consell assessor governi directament". La prioritat, per Laporta, ha de ser resoldre el dèficit fiscal. "No es pot demanar que siguem tots corresponsables de la seva ineficiència".

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada