dimecres, 23 de març del 2011

Carta oberta de Joan Laporta


Benvolgut/da,

Com bé sabràs, el propassat estiu vaig fer el pas a la política per treballar a fi que Catalunya sigui un Estat de la Unió Europea. Al meu entendre, aquest objectiu només es pot aconseguir amb la unitat de les forces catalanistes independentistes. Democràcia Catalana, partit que presideixo, ha treballat, treballa i treballarà sempre per la unitat de l’independentisme, sempre amb la voluntat de sumar esforços per aconseguir els objectius de plenitud nacional que es mereixen els catalans i les catalanes.
Amb aquest esperit constructiu, a les eleccions al Parlament de Catalunya Democràcia Catalana es va presentar amb coalició, amb cinc partits més, sota el nom de Solidaritat Catalana per la Independència, en la qual, cal recordar, no en van voler formar part ni CiU, ni ERC ni Rcat. El resultat d’aquella unitat va ser prou bo: quatre escons independentistes al Parlament de Catalunya, des d’on treballaré, en nom de Democràcia Catalana, per la plenitud nacional del nostre país.
Ara, en vistes a les eleccions municipals del 22 de maig, Democràcia Catalana participa d’una altra gran coalició independentista a la ciutat de Barcelona, una unitat política que pot ser clau en el govern de la capital del país, en una Barcelona des d’on podem projectar la catalanitat al món. Democràcia Catalana, com així va fer a les eleccions al Parlament, té la ferma voluntat de continuar sumant esforços, mai de dividir l’independentisme. Alguns dels partits que formen part de Solidaritat Catalana per la Independència volen anar en solitari a les municipals a Barcelona, postura que respecto, però que no comparteixo. Democràcia Catalana i jo mateix no participem d'aquest posicionament polític -ben legítim, per altra banda- perquè pensem que en aquestes eleccions municipals a Barcelona una candidatura unitària de tots els partits independentistes és la millor manera que l’independentisme assoleixi unes quotes de poder tan necessàries des del punt de vista nacional.
Confio que la majoria de partits que formen part de Solidaritat Catalana per la Independència acabin apostant també perquè l’independentisme gaudeixi d’una unitat majoritària amb grans expectatives en quan a resultats. Respectant totes les opinions, crec que és el moment de fer política de país i no caure en polítiques endogàmiques de partit. Cal treballar per la independència i això és un repte que no és exclusiu ni pot aconseguir un partit en solitari. Per Catalunya i la seva capital, Barcelona, cal unir esforços, mostrar unitat i no aixecar noves  banderes que ataquin a les ja existents. En la meva opinió, cal un acte de generositat i d’humilitat a favor d’aquesta gran coalició de partits independentistes, cal deixar enrere possibles qüestions personals. En el meu cas, us asseguro, no tinc cap problema amb cap altre partit ni polític independentista, els reconec la seva trajectòria i, òbviament, no tinc cap dret a vetar a ningú.
Sota el meu punt de vista, i respectant, insisteixo, tots els plantejaments dels meus excompanys de Solidaritat Catalana per la Independència, estic ben convençut que les municipals a Barcelona són una ocasió òptima per unir el moviment independentista. Vam sumar esforços per entrar amb força al Parlament de Catalunya, vam tenir uns bons resultats i ara cal fer-ho al cap i casal de la Nació. A Barcelona, l’independentisme pot tenir la clau de govern.  És una oportunitat històrica que no podem desatendre. I és un repte en el qual tots vosaltres desitjo que hi participeu, com així totes les persones que volen la independència de Catalunya.

Moltes gràcies,
Joan Laporta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada